Visst älskar vi våra djur… Men det är en utmaning att ha en trädgård som passar till människornas önskan om fägring, stora tassarnas önskan om att rejsa vitt och brett, små tassarnas önskan om att trampa omkring och lukta över allt, minsta tassarnas önskan om att sitta på allt, och hönsfötternas önskan om att sprätta i allt som har med jord att göra. Så blir det när man har hundar, katt och höns fritt i trädgården. Man får prova sig fram till vad som funkar för alla helt enkelt! Stolen med blommor fick flytta till hönshuset så får vi se om blommorna hämtar sig.

20120423-193014.jpg

Vid entrén blev det en ny variant. Bellis, penséer och hagtorn.

20120423-194248.jpg

Till vänster ser ni våra hemmameckade pionstöd. Tror att det var 6mm rundjärn som vi böjde till runt en stor tunna så att de fick den klassiska formen. De är obehandlade och lite rostiga. Till höger penséer som kommit längre än de jag planterade idag vid dörren och kaprifolen som klättrar på sitt armeringsnät.

20120423-194303.jpg

Ribes är faktiskt en härlig buske! Den blommar redan nu med vinbärsaktiga klasar av blommor. På hemmasnickrade tornet växer kaprifol och i bakgrunden ser ni hönshuset och köksträdgården.

20120423-194318.jpg

Runt vårt dvärgplommon på framsidan växer lavendel, vilket inte syns eftersom jag varje år klipper ner dem mycket hårdare än vad jag tänkt mig och sedan biter på naglarna i flera veckor innan de kommer igång. Jaja det brukar som sagt gå vägen och täta och fina blir dom. Fram tills de kommer kan vi njuta av vita och rosa kungsängslilja. Så himla fina, rutiga! Ganska läcker brud i bakgrunden också 😉

20120423-194335.jpg

Lite blandad kompott, uppstammad vinbär, pärlhyacinter som jag hade inne förrförra vintern, en sten och en påsklilja framför blommande forzytia.

Annonser