Den 14 april ska jag och min mentor Ulrika på en träningsinspirationsdag i Malmö, det är för ledare inom Friskis & Svettis. Jag sitter på hotellet nu efter årsmötet och har just gjort mina val vad gäller träningspass den dagen, vad det blir kommer jag att få reda på där och då. Man gör två val för varje block och får ett av dem. Hoppas så klart på förstahandsvalen men även de andra låter häftiga och spännande! Efter block B har vi lunch och efter block C duschar vi och efter block D är det slut, antagligen väldigt slut 😉 Det ska bli så roligt!!

Block A
Val 1. Jympa Explosion – En 6:a Skåne med stänk av gammeldansk
Inte ett pass men massor av Jympa! Inspiration för din uppvärmning, styrka, kondition och rörlighet. Delarna bildar en helhet men här hör de inte nödvändigtvis ihop. Vi tar höjd, bredd och fart. Vi sträcker ut och testar det lilla extra. Härligt, rakt och enkelt. Likt ett fyrverkeri när det är som häftigast. 8 tränare bjuder på sitt ledarskap, sin musik och rörelser. Du får attityd och utstrålning, häng med!

Val 2. Urban Ninja
Visst har du i hemlighet alltid önskat att du var en ninja! Smidig, stark, uthållig, tålmodig och grymt cool. Nu har du chansen att träna och röra dig som en modern ninja. Stadens alla element kommer att användas på ett fantasifullt sätt. Efter passet kommer du aldrig kunna se på din närmiljö på samma sätt igen. En bänk är inte längre bara en bänk. Det är en utmaning och en möjlighet till aktivitet.

Block B
Val 1. Groove Dance
Ett danspass där du lär dig danssteg, inspirerade av t ex Hip Hop, Urban, House, Jazz, Bollywood, Latin, Afrika, Contemporary, Swing och Disco. Koreografin är enkel och du lär dig att använda stegen på ditt eget, unika sätt. Klassen kräver ingen danserfarenhet – det du behöver komma ihåg är ett öppet sinne och viljan att ge järnet. Vi tränar kondition, styrka, smidighet och balans.

Val 2. Anusara – Yoga workshop
Välkommen till ett inspirationspass i Anusara-yoga! Anusara är en variant av Hatha-yoga där fokus ligger på det goda inom oss alla och på det positiva i livet. Budskapet är att yoga är roligt, välgörande och befriande, inte mystiskt, dogmatiskt eller farligt!
I denna workshop anpassas övningarna efter gruppen så att alla får en utmaning och ny inspiration på den nivå man befinner sig. Det är ingen nybörjarklass och vi rekommenderar att du gjort en del yoga tidigare för att kunna följa med fullt ut, men känn dig fri att våga testa! Torgnys yoga är trogen ursprunget med uppdaterad, dynamisk och så fysiskt krävande, att du oftast svettas och känner ett ”flow”, där ställningarna och andetaget synkroniseras.

Block C
Val 1. Funk
Ett danspass med låg tyngdpunkt och feeling! Låt för låt-koncept där du rör dig stort och smått, du inspireras av detaljer eller en hel koreografi. Oavsett slungas du med i dansglädjen och energin som Emelie kommer att bjuda med dig på under denna timme.

Val 2. IW puls intervall
På SVDA testades IndoorWalking Puls/intervall Nu får även du chansen att prova denna intensitet som är under utveckling. Intensiteten styrs med hjälp av arbetspuls. Du har ett pulsband på dig och följer ditt hjärta.

Block D
Gemensamt för alla
Jonas Colting gör skäl för epitetet ”Sveriges tuffaste idrottsman”!
Detta genom att hålla sig i världstoppen i den hårdaste konditionsidrotten av dem alla, triathlon. Jonas har priser i Ironman, maraton mm. Två gånger är han mästare i Ultraman World Championships, en tredagars tävling med 10 km simning, 540 km cykel och 84 km löpning.

Men förutom detta extrema har Jonas fötterna på jorden och pratar om hälsa som ett livslångt projekt och hur våra inlärda och förutfattade meningar om åldrande, funktionalitet och förmåga låter vår inneboende potential gå ouppfylld. 2005 kom han med sin första bok ”Jag vill ju bara se bra ut naken” och 2007 kom den uppföljande kokboken med samma namn.
Jonas bjuder dig på en inspirerande föreläsning om motivation och konsten att ta ett steg i taget för att nå dina mål.

Annonser