Hur kan man ens tänka så?

20110927-123249.jpg
Besöket hos Torkel idag kändes klargörande och bra. Han tror inte på en tumör utan på restriktiv kardiomyopati (som Erik trodde från början läs här ) Tyvärr med samma dåliga prognos. Hur dålig vill han inte spekulera i, han har behandlat katter som levt 1-2 år och dem som levt kortare tid. Den behandling som är aktuell mot detta kroniska och allvarliga hjärtfel är medicin. För att minska vätska i buken (som kommer av dåliga slag hos hjärtat) och hjälpa hjärtat att slå bättre.
Det är ju så klart tråkigt besked men inte sämre än det jag redan visste/föreställde mig. Vi ska följa upp den nya medicineringen om två veckor, även då hos Torkel. Blev lite irriterad över att ha gått tre gånger till Erik när Torkel gav så klara besked. Tycker att vi skulle fått en remiss efter första besöket istället för tredje…
Men det känns skönt att ha koll och nu sätter vi komma i denna historien. Stubben har antagligen haft sjukdomen länge och ändå mått bra. Vi ger honom medicinen för att han inte ska bli sämre och njuter av varje dag han är med oss.

Annonser