Råkade på detta erbjudande och klickade hem skönheterna nedan. Fick en gång en klematis på posten och det gick minsann alldeles utmärkt så jag provar även med rosor. Har redan planterat 4 st i år, tecken på en ny kärlek? Inte så konstigt när man tittar på bilderna och drömmer sig bort 🙂


 

 

 

 

Mme Alfred Carrière
Högvuxen, graciös och luftig klätterros med lätt och underbar doft. Nickande stora, krämvita blommor. Vekt växtsätt med tunna blad och nästan genomskinliga kronblad. Remonterar hela sommaren. Kan bli upp till 600 cm hög. Härdig till zon 3-4.

Climbing Iceberg

Klätterros med fyllda, vita blommor med svag doft. Blommar från juni/juli till långt in på hösten. Tämligen frisk sort i likhet med buskrosen ’Iceberg’. Kraftigt växtsätt. Blir ca. 250 cm hög. Härdig till zon 3-4. Framtagen av Kordes.

Louise Bugnet
Rugosahybrid med röda knoppar som öppnar sig till fyllda, skålformade, vita blommor. Blommorna är väldoftande. Rosen är härdig och frisk och en av de första att börja blomma och den fortsätter långt ut på hösten. Blir ca. 180 cm hög och 150 cm bred. Härdig till zon 7. En kanadensisk ros framtagen av Georges Bugnet, 1960. Han tog fram härdiga sorter som skulle kunna trivas i det hårda klimatet i Kanada.

Annonser