20110920-194408.jpg
Här ser ni vårt hus. Vårt lilla hus. Yttermått 5*10 meter. Tjocka väggar ger oss 42 kvm på bottenplan och lika mycket däruppe, fast med snedtak. Vi drömmer om att förlänga det med 6 m till höger och bygga en veranda med utgång vid det högra fönstret.
Vardagsrum, badrum och klädkammare skulle rymmas där nere och hall med kontor samt gästrum där uppe.

20110920-194808.jpg
Verandan skulle se ut ungefär såhär fast minus trä och snickarglädje. Vi skulle bygga i tegel och ha ett balkongräcke i galvat stål. På kortsidan av verandan skulle en dubbeldörr finnas. Inne i verandan ska plats för slappe-möbler, typ två soffor eller schäslonger, och en kamin. Så lite längre än den på bilden behöver den vara.

20110920-195506.jpg
Framsidan skulle se ut ungefär så här, alltså med fyra nya fönster till vänster. (Ursäkta sjukt dålig bild! Klippt och klistrat och sedan fotat av dataskärmen…)

20110920-195943.jpg
Om möjligt ännu sämre bild…

Även uthuset behöver renoveras. Antingen i samma modell som nu fast lite större eller lite likt det ni ser här ovan. Fast kanske putsat och trä från 1,50cm till taket? Grå färg på putsen och ”vår” gröna på träet? Är ni med? Svarta dörrar, en för verkstad, en för tvättstuga och en för trädgårdsförråd. Sista biten skulle utgöras av ett växthus, i samma mått som resten av längan. Bara en fortsättning i glas. Det skulle vi göra oavsett vilken modell vi väljer.
Fattar ni? Vad tror ni? Köra samma som idag eller putsad länga?

Dreamdreamdreamdream dream on!
En examen och ett jobb för mig sedan kör vi. Fast kanske något liiitet innan dess? Förlängning eller veranda eller uthus?

Annonser