Tänkte visa er lite bilder från Skodsborg där jag arbetar extra som ”kosmetolog og massør”. I förra veckan flyttade vi in i nya lokaler og jeg synes det er helt vildt flot 🙂

På väg till arbetet njuter jag av alla vackra stenhus med lummiga trädgårdar.

Det är ett stort ställe som förutom spa har träning, rehabilitering, hotell, restaurang och konferens. Spa:et är som sagt klart men man bygger fortfarande på tränings- och badanläggningen. Därför finns den sk fitnessboxen, det är en tillfällig träningsanläggning som kommer tas bort sedan. Allt byggeri ska vara klart innan året är slut.
Spa:et ligger i byggnaden rakt fram, den med klockan på.
Skodsborg byggdes i mitten av 1800-talet av Kung Frederik VII och var då ett sommarnöje (!). 1898 gjorde överläkare Carl Ottosen Skodsborg till ett badesanatorium.

På våning två finns behandlingsrummen och relaxrummet med en fin terass.

Det finns fyra dubbelrum där varje rum ser ut som detta. De avskiljs med en vikvägg som kan öppnas upp om man ska göra duobehandlingar. I dessa rum kan man göra alla behandlingar som erbjuds, de har även dusch. Det finns ett dubbelrum till som inte har duschar. Allt som allt finns det alltså 10 behandlingsrum som innehåller elektriska britsar med värmetäcke, ugn för varma handdukar, ordentliga lådor för handdukar och förvaring, skåp att ställa undan ångapparaten i, vaxvärmare etc. Man har använt vackra material som ek, skiffer och marmor. I taket finns en ljusramp där olika färger eller färgspel kan ställas in. Hålet i bänkskivan är för smutstvätt. Musiken sköts centralt.

På första våningen finns spa-shoppen, två pedikyrplatser, två manikyrplatser och spa café.
Tyvärr har jag nästan 2h resa enkel väg så jag jobbar inte så mycket i Danmark. Annars är det ett väldigt fint och bra ställe att vara på!

Annonser