I vår trädgård återstår två områden att tämja och rädda från allt ogräs som invaderade under förra ägarens tid. Dels är det lilla hagen vid vägen och dels är det sidan mot Peter.

20110529-183909.jpg
Från vänster:
– Tre bonsai-rhododendron. Vi flyttade och beskar dem förra året och de blommar faktiskt i år!! Men hiskeligt skrangliga och fula. Gödning och kanske mer beskäring + nya växtgrannar.
– Doftschersmin. Ett exempel på mindre lyckad beskäring, funkar inte att ta in dessa grenar de måste tas vid marken då de annars exploderar och en riktig kvast bildas. Tråkigt men man lär sig, fixar till det år för år och fyller på med några växtgrannar.
– Syrén. Ytterligare en beskäring som jag inte är jättestolt över, men inte så hemsk. Addera växtgrannar.
– Rosenkviten. Tagit sig ganska bra efter beskäring men behöver mer. Det tar sin lilla tid att röja upp efter 8 års förfall!!
– Hål. Ja här vill jag fylla upp med något.
Bakgrund: staket som ska få bli grått (tar ca 2 år om man inte idds använda järnvitriol) som sedan övergår i armeringsnät/murgröna. Till höger finns köksträdgården och till vänster den lilla hagen med buxbom runt om.

20110529-185814.jpg
Letar inspiration i böcker och tidningar. Skriver listor över växter och idéer. Ska just börja rita lite! Så här långt har jag kommit, ska gå igenom hela sträckan.

Rhododendron är surjordsväxter och lämpliga kompisar som jag skrivit upp är
Liljekonvalj (loooooove)
Klätterhortensia (på staketet)
Flocknäva (täcka marken och hindra ogräs)
Fingerborgsblomma (loooooove)
Syrenhortensia (har en som vi skulle kunna flytta)
Ni lär få höra mer framöver! Idéer mottages tacksamt 🙂