Framsidan är riktigt härlig just nu! Här finns pioner, akleja, stormhatt, funkia, klint och tulpaner som jag räddat från Ebbas tid. De flesta var väldigt förskrämda bland allt ogräs men efter ett år på nya platsen ser de välmående ut! Det finns även andra pioner, iris, daggkåpa, riddarsporre, hortensia, lavendel, plommonträd, sköldpaddsört mm.

Solgavel. Inga pyntiga kuddar ute nu när det varit så ostadigt! Palmlilja och akleja samt egenhändigt gjorda blomsterstöd till vänster om symaskinsbordet. Lavendel, agapanthus och uppstammad vinbär till höger om bänken. På bordet kommer tomater och chili att stå sedan. Nu lite tomt eftersom kryddorna åkte till le potager 😉

Baksidan. Rostig låg kant avgränsar rabatten.

Köksträdgården. Det nyaste tillskottet! I bakgrunden skymtar armeringsnät och där har jag planterat murgröna. Vi och grannarna har inte sammma syn på vad som är snyggt att ha framme om man säger så! Mellan lådorna och tomtgränsen hamnde bärbuskarna. Kanske ska dom få vita T-formade växtstöd sedan. Det som är jord ska bli gräs, vi väntar tålmodigt på att det ska gro.

H-huset. Här ruvas det för fullt av Lillasyster och Snövit. Kycklingar beräknas kring 6/6.

Om du bor i närheten av oss, och inte har egen trädgård, är du välkommen hit! Dra lite ogräs och ta en kaffe i skuggan 🙂 För ogräs finns i määääängder. Bara inte i fokus för mina bilder!

Annonser