Här i Skåne är det faktiskt vår nu! Det var verkligen på tiden! Helgen har som ni märkt ägnats åt trädgården. Tog några bilder med den vanliga kamerna, lyx – inga suddiga iPhone bilder, som jag tänkte visa er! Välkomna till oss på Åvik!

Här ser ni framsidan. Huset ligger utmed en landsväg. I går rensade jag hela rabatten som är innanför pilstaketet, klippte lavendeln som är runt det lilla plommonträdet och klippte murgrönan som är i betongkrukorna (en på var sida om grinden). Hoppas att murgrönan överlever, vägsaltet har varit tufft mot den. De randiga stolarna kom fram och har invigits för säsongen.

På södergaveln har det blivit en ny ordning. Ett symaskinsbord blev vitt och fick en betongskiva, hoppas att det vita snart dämpas lite! Väldigt vitt just nu… Eftersom zinkbordet var lite ostadigt och ibland blåste iväg fick detta mer stadiga stå här. Uppstammad lavendel och uppstammat vinbär har fått komma ut. En liten pensé och en liten järnälva finns också på plats. Längst till vänster växer palmlilja. Det blir riktigt varmt här på sommaren, det skulle passa med ett spaljerat persikoträd. Men det får vänta tills vi byggt ut.
Bänken kan köpas här!

Även på baksidan har det blivit ny ordning. Möblerna (vi har många sittplatser) har flyttat ett hack längre ner och en kaprifol har kommit ner i jorden. Den ska få en rostig (of course, eller???) spaljé på väggen.

Vid uthuset ser det ut som vanligt. Rött silverax i zinkkrukan och vatteniris i den rostiga krukan.

Rabatten vid uthuset har fått påhälsning…undra av vem???????
Jag får skylla mig själv för de har inget riktigt sandbad just nu. Vill fixa ett som har tak, så att de kan använda det även på vintern. Det är viktigt för höns att få sandbada, det är så de sköter sin hygien. Jag hoppas att alunroten, löjtnadshjärtat och kärleksörten har överseende. Klematisen och gräset verkar inte bry sig. Krokusen är lite snea men inte så farligt!

Däckstolarna fick en tillfällig plats här där vårt matbord brukar stå. Tänkte att de skulle få stå på relaxplatsen sedan, tillsammans med zinkbordet. I svärfars zinkbalja satte jag en murgröna som inte trivdes inomhus, får ser hur det går!

Dagbädden ställdes åt sidan när vi mätt ut relaxplatsen. Nu känner jag att den måste få stå här! Den är så vacker och bildar ett oslagbart blickfång. Får hitta en ny plats åt badkaret. I rabatten finns färilsbuske, klematis, vårlökar, syrén, lavendel och en del spännande som jag inte riktigt vet vad det är. Slängde ner lite av varje som jag hittade i höstas! Fjärilsholken har vi byggt själva. De har ett litet bad också, det är en keramikblomma på en pinne!

Här byggs det uteplats, relaxen. Det blir en stor betongplatta med rundade hörn. Armeringsnät som spaljé till höger och lite klätterväxter på den. Utsikten är lite stökig just nu, men visst är den fin!

Trädgårdens sorgkant… Men vi är på god väg! Lite sten och singel runt hönshuset. Ett körsbärsträd till vänster på den översta infällda bilden. Och ett armeringsnät med murgröna som går från hönshuset och ut till tomtgränsen. Det får fortsätta en bit ner och sedan övergå i sådant staket som vi har på framsidan. Vi har bara trästaket där och mellan husen, resten av tomten är inhägnad med lammstaket. Den understa infällda bilden är platsen för vår köksträdgård. Upphöjda, vita, träbäddar, vinbär, hallon, fin singel (eller bark?), lite lavendel kanske och, ja vi får se. Får du några idéer om vår trädgård, feel free to tell me! Det ska bli gjort i år tänkte vi.

Trevligare vy!

Och det viktigaste av allt, att njuta av sol, blå himmel, djuren och livet!

Annonser