Och det blir även

Köttfärspaj med ägg-pajskal (pajen som var med på förra veckans meny var ingen höjdare…)
Kycklingfilé med valnötter, purjolök och mögelost
Räkor med aioli
Sallad Nicoise
GI lasange

Fisksoppan är en favorit som hängt med i över 10 år. Älskar den! Och den är enkel att göra. Här kommer ett höft-recept, du får prova dig fram:
Dela två paprikor i småbitar, stek tillsammans med pressad vitlök (1-3 klyftor)
Häll i champinjoner (färska, frysta eller konserverade, ca 2-3 dl)
Stek lite till
Lägg på ett torskblock, sänk värmen
När fisken tinat och börjat dela sig häll i grädde (procent efter tycke och smak, jag tar matlagningsgrädde. 2-3 dl)
Tärna 2-3 tomater och häll i. Du kan ta krossade på burk men det är inte lika gott!
Låt koka ihop, smaka av med salt och peppar. Vill du kan du ha räkor eller crab sticks i.
Njut!

Säg till om du önskar något av de andra recepten!

Annonser