Hur det än är och inte är så vill man gärna ha lite mera på helgen. Lite gott, lite sött, lite snask. Och här kommer den lilla tomten som säger nu du får extra! Det finns nämligen goda och nyttiga alternativ. Brödet är inget jag rekommenderar om du är i rivstarten, kör GI noll eller är väldigt känslig för kolhydrater, men det är förhållandevis bra! De flesta knäckebröd är helt åt skogen.

Knäckebröd #11 av ekologisk surdeg.
39,5 g kolhydrater/100g
Innehåll: Vatten, rågmjöl (30,5%), vetemjöl, fullkornsmjöl av vete, linfrö, honung, vegetabilisk olja, salt
Det innehåller alltså vetemjöl vilket gör att man kanske ska begränsa intaget (vilket är svårt!). Men å andra sidan är det surdeg i och honungen förbrukas säkert vid jäsningen. Inga andra sötningsmedel, syntetiska tillsatser eller konserveringsmedlel. Det är värt lite vetemjöl det! Kommer från Delights of Sweden.

Philadelphia ost
Normal fetthalt of course! Ost och färskost passar bra i en GI-kost. Andra godingar är chevré och brie. Bra som mellanmål!

St Dalfour Royal Fikon – sockerfri marmelad
Innehåll: fikon, osötat druvjuicekoncentrat, fruktpektin, citonjuice.
Pektin kommer från frukt och är både förtjockande och konserverande.
Denna marmeladen innehåller 50g frukt per 100g.
Jag tycker att den är så god! Här ser ni bara en liten presentförpackning. Den finns i större också, men eftersom den inte har något tillsatt socker så möglar den ganska fort. Du får äta upp den inom en vecka eller så. Finns i flera goda smaker, kan även rekommendera Kumquat som smakar som lyxig apelsin. Här kan du se några olika smaker.
Även om det ”bara” är fruktsocker i denna så är den ju ganska söt, så spara den till helgen och var försiktig om du har lätt för att väcka sötsuget.

Dessa produkter är förhållandevis unika, med så rena innehållsförteckningar. Inköpta i en vanlig ICA affär. Musik för mina öron! Har ni smakat? Vad tycker ni? Har ni andra helgtips?

Tack A och U för pepping igår! Det är som du säger A, man kan nog inte föreställa sig påfrestningen när man inte själv genomfört en längre utbildning på högre nivå. Skönt med lite förståelse!

Annonser