Just nu och till den 4/3 säljs Expressens GI bilaga! Don´t miss!
Jag har redan bläddrat igenom den och tyckte om repotagen och recepten. Sedan är det så klart vissa recept som man redan sett, om man nu som jag köper alla bilagor och dessutom böcker av samma författare. Men det gör inte så mycket, då blir man påmind om vissa rätter igen!

Söta Anna-Karin frågade om pannkaksrecept. Och visst är det något man saknar! Pannkakor är ju en favoriiiit! Men misströsta inte, det finns alternativ.

GI plättar från boken Lättlagad GI. Inte provat.
4 pers
1dl vispgrädde
4 ägg
1msk smör, smält
1 krm salt
2dl grädde till servering
1 dl mosade hallon
Häll i 1dl gädde och äggen i smöret och vispa ordentligt med en gnutta salt
Hetta upp plättlägg, smöra, stek äggsmeten på båda sidor
Svalna i kyl
Servera med grädde och bär

Kesoplättar från GI bilaga november. Inte provat!
2 ägg
1 liten burk keso
1 msk fiberhusk
Lite salt
1 msk smör
Tillbehör:
Keso, bär
Dela äggvitor och gulor. Vispa vitorna hårt. Blanda ner keso, fiberhusk och salt i gulorna. Blanda försiktigt ihop kesosmeten med äggvitorna.
Stek.

Dinkelpannkakor med keso och bär från GI bilaga november. Mycket gott!!
3 ägg
6 dl mjölk
4 dl dinkelsikt
1/2 tsk salt
2 msk smör
Tillbehör:
Keso och bär (eller grädde och bär!!!)
Gör som en vanlig pannkakssmet, vispa ägg och hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och resten av mjölk samt salt och smör. Vispa slätt. Stek.

LCHF pannkaka från Johanna. Snabbt och gott!
3 ägg
2 dl mjölk
1 msk fiberhusk
Vispa ihop allt, stek i smör. Prova dig fram med mängden av ingredienser 😉

Ugnspannkaka med bacon GI bilaga februari. Mycket gott!!!
1 1/2 dl siktat dinkel mjöl
1 dl sojamjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör + till formen
2 paket bacon
Värm ugnen till 225 grader. Smörj en form. Vispa smeten som pannkakssmet, se ovan. Häll i formen. Lägg på baconskivor. Grädda i ca 20 min eller tills den är gul och fin. Servera gärna med vitkålssallad (strimlad vitkål, olja, vinäger och peppar).

American pancakes från LCHF bakboken. Inte provat!!!
7-9 st
200gr mascarpone eller philadelfia ost
0,5 dl sukrin
0,25 tsk vanilj
3 ägg
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl fiberhusk
Rör osten slät. Blanda i sukrin, vanilj och ägg till slät smet. Rör i fiberhusk blandat med bakpulver, låt svälla lite. Grädda i smör. Servera med grädde, bär eller smör!

Välkommen hit Sofia! Blev jätteglad över din hälsning! Fetaost pajen kommer från boken Våra bästa GI recept av O. Laurizson och U. Davidsson.

Annonser