Jag dissar masspsykosen (Lets Dance och Melodifestivalen) och tittar på film istället 🙂

Precious
”Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som våldtar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sittliv, utan gör det även till sitt eget för första gången.” (SF)
Det känns tråkigt att säga det men jag trodde att denna film skulle göra ännu större intryck på mig. Den var jättebra, lip-varning ibland, men ganska förutsägbar. Precious skildras dock som en stark person som tror på sig själv och tar sig igenom svårigheter genom att drömma och sätta mål. Det gillar jag!
🙂 🙂 🙂

Up in the air
”Ryan har länge varit helnöjd med sin sorgfria tillvaro, till stor del spenderad på flygplatser och hotell samt i hyrbilar över hela USA. Han kan bära med sig allt han behöver i en kabinväska, han är högstatusmedlem i varje existerande lojalitetsprogram för affärsresenärer och han är ytterst nära att nå sitt livs mål på 10 miljoner flygbonuspoäng – men trots allt detta har Ryan inte riktigt något att hålla fast vid.
När han faller för en sympatisk medresenär hotar Ryans chef, inspirerad av en ung effektivitetsexpert, med att kalla hem honom för gott. Ställd inför den skrämmande, men samtidigt rätt lockande, tanken på att permanent markplaceras börjar Ryan fundera över vad det skulle innebära att faktiskt ha ett hem.” (SF)
Jag tyckte om denna filmen! Kändes lite annorlunda och slutet överraskade mig. Flera snyggingar medverkar och det säger man väl inte nej till!
Mannen tittar på den nu och jag tittade på början och ska se slutet igen nu. Har sagt det innan, om jag är beredd att titta två gånger på en film så är den bra!
🙂 🙂 🙂 🙂

Annonser